Världens godaste skurna mandel pepparkakor

Hej igen!
I dag har det gjorts ny pepparkaksdeg till de underbart goda pepparkakorna!

Stavmixern används flitigt här hemma, i stort sett varje dag! Super snabbt och enkelt att använda till att finhacka mandeln! Den vita skålen är från ZBH!

Receptet kommer här:
Skurna pepparkakor ca 300 st
500 gr smör
5 dl socker
2 dl ljus sirap
150 gr mandel (ska skållas och finhackas)
2 msk malen kanel
1 msk malda nejlikor
1 msk bikarbonat
4 msk vatten
1000 gr vetemjöl

Skålla och finhacka mandeln
Upphetta smör, socker och sirap, låt INTE blandningen koka.
Tillsätt mandel och kryddor.
Rör ut bikarbonat med vatten och häll i det.
Tillsätt mjöl och låt degen svalna något.
Lägg upp degen på bakbordet och forma den till fyra rullar.
Låt rullarna stå i kylen till nästa dag. (jag brukar frysa in rullarna, då jag skär dem på skärmaskin)
Skär degen i tunna skivor och grädda kakorna i 175 grader ca 10 minuter.
Vill man inte baka ut alla rullarna samma dag går det bra att förvara dem i frysen!
Lycka till och njuta av de underbart goda pepparkakorna!

Kram Maria

 

 

 

 

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu