Hej!
Jag gillar verkligen att laga mat som man kan förbereda i förväg och som är snabbt och lättlagat!
Här kommer ett som vi hade till middag ikväll! Detta är även en kanon bra rätt att bjuda på när man har gäster!
Grönpepparkyckling
Ingredienser:
1 hel grillad kyckling (Jag brukar använda kycklingfilé som jag själv grillar! )
2 msk Kinesisk soja
1 msk smör, smält
1 msk Dijon senap
0,75 msk torkad grönpeppar, lätt krossad (jag använder en mortel)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Tillagning:
Dela kycklingköttet i bitar lägg och i en ugnsäker form.
Blanda soja, smör, senap och grönpeppar i en kastrull. Tillsätt grädde och creme fraiche och koka upp. Häll såsen över kycklingen. Låt gärna kycklingen stå och dra åt sig smakerna över natten. Den går även bra att tillaga direkt om man vill! Ställ in formen i ugnen i 200 grader ca 20 min så att det blir varmt.
2 msk Kinesisk soja
1 msk smör, smält
1 msk Dijon senap
0,75 msk torkad grönpeppar, lätt krossad (jag använder en mortel)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Tillagning:
Dela kycklingköttet i bitar lägg och i en ugnsäker form.
Blanda soja, smör, senap och grönpeppar i en kastrull. Tillsätt grädde och creme fraiche och koka upp. Häll såsen över kycklingen. Låt gärna kycklingen stå och dra åt sig smakerna över natten. Den går även bra att tillaga direkt om man vill! Ställ in formen i ugnen i 200 grader ca 20 min så att det blir varmt.
Servera med potatis eller ris och sallad.
Lycka till=))