Hejsan!
I eftermiddag har det här i Skåne varit soligt och varmt, fick nästan vårkänslor:-)
Att det är mitten av november har inte märkts på vädret!
Idag blev det en super snabb/lättlagad fiskrätt till middag!
Första gången vi åt den var för ca 20 års sedan, det var vänner i Göteborg som bjöd oss på den!
Här kommer receptet
Fisk med örtsås
400 g torskfilé
1 msk smör
1,5 dl ris
2 dl vatten
1 tsk salt
1-2 påsar blå bands örtsås, 50-100 g smör
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform, lägg i torskfilé och ris i formen.
Salta och häll på vatten. Täck formen med aluminiumfolie och låt det koka i ugnen i ca 30 min.
Följ anvisningen på såsens paket och häll såsen över fisken och riset.
Ställ in formen i ugnen i ytterligare 15 min.
Jag gör alltid 2 påsar sås eftersom den är sååååååå god!
Ibland brukar jag dekorera med räkor och lite dill:-)
Lyck till!!